Milieuvriendelijke kaars

Ben jij ook op zoek naar een kaars die geen roet af geeft? Of een milieuvriendelijke kaars? Dan moet je dit blog lezen over sojakaarsen? In deze blog leg ik je alles uit over sojakaarsen en specifiek die van my flame.

My Flame kaarsen

Wat is een sojakaars?

Je hebt ze ongetwijfeld wel eens gezien in iemands interieur, in een woonwinkel zien staan, je hebt ze een keer geroken of  in een tijdschrift gezien. Maar de vraag die misschien bij je op komt is; wat is een sojakaars en wat is het verschil met een gewone kaars / waxinelichtje? 

Wat is het verschil tussen een gewone kaars en een milieuvriendelijke kaars?

Sojakaarsen zijn natuurlijke kaarsen gemaakt van sojabonen. Sojabonen zijn een natuurlijke-, biologisch afbreekbare- en hernieuwbare bron. Het heeft dus geen negatieve invloed op het milieu. Voor het verbouwen van sojabonen worden in Argentiniรซ en Braziliรซ regenwouden gekapt en zijn bonen vaak genetisch gemanipuleerd. Maar de sojawas gebruikt voor de kaarsen van My Flame komt van lokale boeren rechtstreeks bij de eigen kaarsenmakerij. Hiervoor zijn dus geen regenwouden gekapt en de bonen zijn non-gmo geteeld. 
Door deze eigenschappen zijn sojakaarsen dus ook vegan kaarsen. 

Wat is het voordeel van een milieuvriendelijke kaars?

Ten opzichte van de gewone kaarsen of waxinelichtjes geven sojakaarsen geen roet af. Daarnaast gaan ze ook langer mee omdat sojawas minder snel brandt dan reguliere was. Door het gebruik van natuurlijke producten zijn deze kaarsen dus beter voor het milieu maar dus ook voor jezelf.

De normale kaarsen zoals wij ze kennen zijn gemaakt van paraffine welke vervaardigd wordt uit ruwe olie. Ruwe olie is een uitputbare bron welke ookย  nog eens een zware belasting is op het milieu. Maar wat zijn nou nog meer de voordelen van sojakaarsen. Elk voordeel wordt hieronder uitgebreid besproken.

My flame sojakaarsen

Waarom Sojakaarsen?

Geen roet! We kennen allemaal wel de voorbeelden waarbij je een kaars dicht bij de muur hebt gezet en er daarna een grote zwarte vlek achter is gebleven op jouw muur. Ook zie je dat in interieurs waar veel en vaak kaarsen gebrand worden er op den duur op de wanden / muren / plafonds zwarte wazen ontstaan. Dit wordt veroorzaakt door het roet dat vrijkomt door de verbranding van de paraffine. In deze zwarte rook zitten ook kankerverwekkende stoffen zoals Benzeen. Hiermee is dus de roetdampen van reguliere kaarsen dus slecht voor je gezondheid. Met de natuurlijke kaarsen van My Flame heb je hier geen last meer van. Deze sojakaarsen veroorzaken geen zichtbare rook en stoten dus ook geen roet af. Je kunt dus nu met een gerust hart je hele huis vol zetten met deze kaarsen.ย 

Langere brandtijd! Sojakaarsen branden 30% tot 45% langer in vergelijking met paraffine kaarsen. Je hebt dus veel langer plezier van je kaars(en) en dit is natuurlijk ook weer beter voor het milieu en jouw portemonnee.

Betere geurverspreiding! Sojakaarsen hebben een langere en snellere geurverspreiding dan de reguliere paraffine kaarsen doordat sojakaarsen een lager brandpunt hebben. Voor de samenstelling van de meest heerlijke geuren werkt My Flame samen met een gerenommeerd parfumhuis uit Frankrijk. Hier worden de geuren met grote zorg en kwaliteit samengesteld om te zorgen dat jij geen hoofdpijn krijgt van de kaarsen. De geuren worden daarnaast zoveel mogelijk met essentiรซle oliรซn en parfumolie samengesteld.

ย Lekkend kaarsvet is geen probleem meer! Oeps, we herkennen het allemaal wel dat we per ongeluk de kaars niet recht hebben gezet of er toch per ongeluk kaarsvet naast de kaars terecht is gekomen op onze prachtige meubels of decoratie. Met sojakaarsen is dit niet langer een probleem! Met de gewone kaarsen gemaakt van paraffine ben je wellicht gewend dat je met de grootst mogelijke moeite met een mesje het er af moet schrapen of met een fรถhn of strijkijzer aan de slag moet om maar te zorgen dat je het oppervlak er onder niet beschadigd. Dat is verleden tijd! Mocht je toch wat kaarsvet van jouw My Flame kaarsen hebben gemorst kun je dat voortaan simpel met wat warm water en zeep verwijderen zonder dat je jouw meubels of accessoires beschadigd.

ย Volledige verbranding! Dit herkennen we ook wel. Heb je een kaars of een waxinelichtje dan blijft er aan het einde altijd nog een heel stuk kaars over dat niet opgebrand is maar je bent je lont inmiddels wel kwijt. Tenzij je zelf dit overgebleven kaarsvet gebruikt om opnieuw kaarsen te smelten dan kun je deze restanten als verloren beschouwen wat uiteraard zonde is omdat het toch al snel een heel deel van de kaars nog is. Met sojakaarsen zul je zien dat deze volledig opbranden. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat het bovenste gedeelte van de kaars vloeibaar moet zijn tot aan de rand van het glas. Indien dit niet zo is zul je zien dat de zijkanten niet mee branden zodra je de kaars opnieuw aan steekt.

Glazen zijn herbruikbaar! Nog een prachtig voordeel van de sojakaarsen van My Flame is dat zij gebruik maken van herbruikbare verpakkingen. Kijk maar eens naar de te gekke glazen verpakkingen. Mocht de kaars in z’n geheel opgebrand zijn kun je de glazen makkelijk schoonmaken. Ze zijn ook nog eens vaatwasser bestendig. Je kunt ze gebruiken als drinkglas, als bloempotje, in combinatie met een soja waxinelichtje of ter decoratie. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wellicht heb je dit ook wel eens geprobeerd bij gewone paraffine kaarsen. Dan merk je dat er altijd nog restanten overblijven die je niet gemakkelijk kunt verwijderen waardoor eigenlijk de verpakking waardeloos is geworden of het te bewerkelijk is om het schoon te maken.

Hoe kun je sojakaarsen decoreren?

Hoe gebruik ik milieuvriendelijke kaarsen?

Opbranden van de kaars! Het bijzondere aan sojakaarsen is dat ze een soort van geheugen lijken te hebben. Wanneer je namelijk een sojakaars aansteekt zal de kaars onthouden hoever het over het oppervlak is gesmolten. Dat is ook de reden dat het beter is om te zorgen dat de volledige bovenste laag gesmolten is voordat je de kaars uit blaast. Anders zal de kaars de volgende keer als je hem aan steekt de randen niet meer opbranden en zal hij recht naar onder opbranden. Je kunt er van uitgaan dat elke doorsnede van 2,5 cm je de kaars een uur moet laten branden voordat je hem uit blaast.ย 

Tocht! Het is belangrijk dat je er voor zorgt dat sojakaarsen niet in een tochtige omgeving staan.ย Wanneer er namelijk van รฉรฉn kant meer lucht / wind komt dan van de andere kant zal de kaars niet gelijkmatig opbranden en heb je ook kans dat hij alsnog rook veroorzaakt door de ongelijkmatige verbranding.ย 

Omgevingstemperatuur! Mocht de omgevingstemperatuur in een ruimte hoog zijn is het mogelijk dat je ziet dat er kleine druppels ontstaan bovenop de kaars. Dit is de geurolie die uit de kaars zweet. De kwaliteit van de verbranding en de geur zal nog net zo goed zijn als daar voor. Het is dus ook geen enkel probleem om de kaars aan te steken als je deze zweetdruppels opmerkt. Je zult merken dat als de omgevingstemperatuur zakt de olie vanzelf weer terugtrekt.ย 

ย Kort lontje! Bij sojakaarsen is het juist belangrijk dat je zorgt voor een kort lontje.ย Bij mensen houden wij niet van een kort lontje maar bij sojakaarsen wel. Houdt de lont op ongeveer 6 mm. voor een rustig vlammetje en een langere brandduur van de kaars. Mocht het lontje dus te groot zijn en je merkt dat de kaars te hard brand blaas deze dan uit en zorg dat je de lont afknipt tot de 6 mm. Daarna kun je meteen de kaars weer aansteken.ย 

ย Lont zit niet meer in het midden! Ook dit herkennen we allemaal wel. Zo’n kaars waarbij de lont niet meer precies in het midden zit. Je weet dus meteen al dat dit problemen op gaat leveren voor een gelijkmatige verbranding. Maar ja hoe los je dit op? Gelukkig kun je dit met een sojakaars makkelijk zelf oplossen. Je pakt de lont vast met een tang of vergelijkbaar materiaal op het moment dat de was een beetje is afgekoeld maar nog wel zacht aanvoelt. Trek de lont voorzichtig terug naar het midden. Je zult merken at de kaars nu weer gelijkmatiger zal verbranden.ย 

Sojawas in je kleding! Oh nee er zit sojawas in je kleding!! Dit is geen enkel probleem. Ook dit los je makkelijk op door even te poetsen met warm water en zeep.ย 

ย 

Nadat je de sojakaars helemaal hebt opgebrand kan je het glas of blikje hergebruiken als drinkglas, onze kleine kaarsjes erin zetten of op een andere leuke manier hergebruiken. Het glas of blikje kan je schoonmaken met warm water en zeep of in de vaatwasser zetten. Haal wel eerst even de overgebleven metalen lonthouder eruit anders wordt je vaatwasser hier niet heel blij van!

My flame sojakaarsen

Niet kunnen vinden wat je zocht?

Bekijk de rest van onze producten in de shop!

0648538478

info@stoerensober.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *